Meer info over de Springbreak editie, scroll naar beneden!

 

 

Ice Man Ed

 

Ademhalen is belangrijker dan je denkt!

 

‘Ik in een ijsbad?? Je denkt nog zeker niet dat ik gek ben’!?

De rillingen lopen over je rug, beetje spannend is het wel zodra je je eerste voet in het ijsbad zet. Langzaam ademhalend maar met totale focus voel je het ijswater je rug omsluiten. Hey, ik voel eigenlijk vrij weinig van de kou! Niet die stekende pijn in je handen zoals je die vroeger hebt ervaren hebt tijdens een sneeuwballengevecht.

 

Wow, wat een sensatie, ik zit! Ik zit echt in een ijsbad! Je hoort de ijsklontjes rinkelen alsof je in een groot glas witte wijn zit, die prettige zomerse geluiden. De woorden van de instructeur hoor je nog in je hoofd galmen, ademen, ademen is belangrijk! Je voelt alsof je in extase bent, voelt je sterk, nee, onoverwinnelijk! Je voelt dat je LEEFT!

 

Hierboven is de omschrijving van één de vele personen die deze manier van leven hebben ontdekt. Inmiddels zijn er tientallen miljoenen mensen over de hele wereld die de kou ‘hebben gevonden’ en er verslaafd aan zijn geraakt.

 

De mens is het niet meer gewend om kou te ervaren. Overal waar we zijn zoeken we de warmte op. Een warm huis en kleding, handschoenen, oorwarmers, thermoshirts, de kachel hoog aan in de auto. Door deze factoren is het lichaam gewend geraakt aan warmte. Hierdoor is het laagje ‘bruin vet’ bij velen niet meer aanwezig. Bruin vet is het beschermlaagje die wij zelf creëren zodra wij ons blootstellen aan kou. Overigens een gezond soort vet wat ons louter beschermd. 

Wat zijn de voordelen?

 

* Een veel hogere weerstand

* Minder pijn

* Het gevoel van LEVEN

* Het versterken van focus

 

De komende maanden ga ik jullie stapje voor stapje mee op reis nemen naar het ijsbad en de ontelbare voordelen hiervan! Ik heb er zin in!!

 

Komen jullie ook 2 Mei?

 

Wie weet tot dan,

Edwin